Hvad sagde tidligere deltagere?

Adnan Brnjak
Hvorfor lige besøge USA?
Hvis man interesserer sig for Malcolm X’s historie og hans kamp for muslimernes borgerrettigheder – muslimerne var primært afroamerikanere dengang. Og hvis man gerne vil opleve det land, som har den hurtigste voksende muslimske population. Så er det USA, I skal besøge.

Hvad er så interessant ved amerikanske muslimers forhold?
Det interessante er hvordan muslimerne har organiseret sig i det amerikanske samfund. Muslimerne har formået at etablere islamiske centre, og de har eksperter i jura, økonomi, personlig coaching og mange områder indenfor islamisk viden.

I hvilket omfang hjalp turen med at få et indblik i amerikanske muslimers forhold?
At vi fik mulighed for at snakke med den alm. muslimske mand på gaden, og de muslimske ledere og imamer som har indflydelse på amerikansk politik og lokalsamfundet.

Hvad var mest spændende?
Jeg syntes personligt det var spændende at være med til den 3-dages islamiske konference i D.C. Der var over 20 forskellige islamiske workshops/dars, og jeg ønskede at jeg kunne nå dem allesammen. Det var også spændende at være med til en live-debat om Koranen, mellem en imam og en kristen præst. Det var en oplevelse værd at overvære.